Loading
14aug 2018

0

874

0

Sous Vide Csirkemell

Kevesen tudják, de imádok főzőcskézni itthon. Sokat grillezünk, tárcsázunk és szeretek új dolgokat kipróbálni. Egy ilyen a Sous Vide eljárás, aminek a lényege, hogy 50-60 fokon főzzük a húst vákuumozott csomagban.

 

Első próbálkozásom, és itthoni körülmények között, tehát nem a szokásos minden van, minden szép minden a helyén van dolog, hanem á-lá nature puritán körülmények. A konyhám mindenféle flanc nélküli, átlag alatti konyha 😀

 

Mi kell hozzá:

Tintonlife vákuumcsomagoló

Vákuumfólia

 

Első próbálkozásra így készítettem:

1)  Egész csirkemellet beleraktam a fóliába

2) Egy pohárba készítettem pácot
– Olaj ~ 1dl
– Fokhagyma (törve) – 2 gerezd
– Citromhéj (reszelve, ízlés szerint)
– Fokhagymasó
– Bors
– Bazsalikom

3) A pácot is bele a zacskóba, jól összemozgat (pici maradjon majd a sütéshez)

4) A fóliát lehegeszted a vákuumozó géppel (csak hegeszteni kell, nem kell vákuumozni is!)

5) Lábasnyi vizet felraktam a villanytűzhelyre és 60 Celsius fokra állítottam

6) Beleraktam a zacskót és ~ 2,5 órát főztem benne.

7) A maradék olajat serpenyőbe raktam és pici kérget adtam a húsnak.

 

Nekem eléggé fröcsögött mikor a serpenyőbe raktam, ne égesd meg magad 🙂

 

Comments (0)